jenis makanan ringan mie ini mudah dijumpai di mana sahaja. Ada menjual sekitar, dan beberapa digantungkan di suatu tempat. In Purbalingga, Di Purbalingga, ada mie ayam sebagai tujuan kuliner anda.
Selain rasa gurih, mie ayam yang tergantung di Highway, juga merasa aneh, kriyik-kriyik. Kriyik sensasi yang dihasilkan dari usus goreng kering. Oleh kerana itu, mi yang lebih dikenali sebagai kriyik mie ayam.
. Hal khusus di mie ayam adalah salad, yang tidak cesim atau bayam tapi Slada.Automatik rasanya lebih segar dan enak. Campuran lain, hampir sama dengan mie ayam biasa. Ada ayam potong-potong kecil, kacang goreng, dan bawang goreng. Pembeli juga boleh menempah manfaat tambahan seperti kaki atau kepala ayam.
Harga untuk mangkuk tidak terlalu mahal. Untuk kriyik mie cukup murah. Satu mangkuk terhormat 5.000 ribu ringgit. Dengan porsi yang tidak terlalu banyak, cukup untuk membuat perut kami penuh.Pemilik kriyik mie ayam, Suparman (35) mengungkapkan, ia mulai menjual pada tahun 1989. Pada saat itu, tuntutan pekerjaan sebagai pemandu untuk menyokong anak-anak dan isteri, mulai ditinggalkan. Dia bermimpi ingin memiliki usaha sendiri. Dan mie ayam menjual dipilih dengan dia. Bukan tanpa alasan memilih untuk menjual mie ayam, Ayahnya, yang awalnya juga menjual mie ayam membuatnya lebih tertarik untuk membuka perniagaan mie ayam. “Apabila kami mula menjual, saya sengaja menjual mie ayam apa yang berbeza dari yang lain, termasuk apa yang orang tua saya menjual. Akhirnya saya menambah usus goreng dan menggantikan cesim dengan Slada, “kata Parman.
Dalam sehari, dia menghabiskan rata-rata £ 10 dan 9 pon mie ayam potong. Mie yang dibuat sendiri, dengan bantuan seorang adik dan kakak. Sedangkan untuk bahan-bahan mentah lain seperti usus dari pelanggan khusus.
“Setiap kilogram mie basah, boleh dibuat 21 mangkuk. Jadi setiap hari saya dapat menjual sekitar 210 mangkuk mie, “kata Parman yang membuka tokonya mulai pukul 9:00 sampai sekitar 15:00 am
Selain rasa gurih, mie ayam yang tergantung di Highway, juga merasa aneh, kriyik-kriyik. Kriyik sensasi yang dihasilkan dari usus goreng kering. Oleh kerana itu, mi yang lebih dikenali sebagai kriyik mie ayam.
. Hal khusus di mie ayam adalah salad, yang tidak cesim atau bayam tapi Slada.Automatik rasanya lebih segar dan enak. Campuran lain, hampir sama dengan mie ayam biasa. Ada ayam potong-potong kecil, kacang goreng, dan bawang goreng. Pembeli juga boleh menempah manfaat tambahan seperti kaki atau kepala ayam.
Harga untuk mangkuk tidak terlalu mahal. Untuk kriyik mie cukup murah. Satu mangkuk terhormat 5.000 ribu ringgit. Dengan porsi yang tidak terlalu banyak, cukup untuk membuat perut kami penuh.Pemilik kriyik mie ayam, Suparman (35) mengungkapkan, ia mulai menjual pada tahun 1989. Pada saat itu, tuntutan pekerjaan sebagai pemandu untuk menyokong anak-anak dan isteri, mulai ditinggalkan. Dia bermimpi ingin memiliki usaha sendiri. Dan mie ayam menjual dipilih dengan dia. Bukan tanpa alasan memilih untuk menjual mie ayam, Ayahnya, yang awalnya juga menjual mie ayam membuatnya lebih tertarik untuk membuka perniagaan mie ayam. “Apabila kami mula menjual, saya sengaja menjual mie ayam apa yang berbeza dari yang lain, termasuk apa yang orang tua saya menjual. Akhirnya saya menambah usus goreng dan menggantikan cesim dengan Slada, “kata Parman.
Dalam sehari, dia menghabiskan rata-rata £ 10 dan 9 pon mie ayam potong. Mie yang dibuat sendiri, dengan bantuan seorang adik dan kakak. Sedangkan untuk bahan-bahan mentah lain seperti usus dari pelanggan khusus.
“Setiap kilogram mie basah, boleh dibuat 21 mangkuk. Jadi setiap hari saya dapat menjual sekitar 210 mangkuk mie, “kata Parman yang membuka tokonya mulai pukul 9:00 sampai sekitar 15:00 am
No comments:
Post a Comment